นายลีกวนยู “ลี กวน ยู” (Lee Kuan Yew) ถูกบันทึกในหน้าประวัติศาสตร์ว่า  การแปล - นายลีกวนยู “ลี กวน ยู” (Lee Kuan Yew) ถูกบันทึกในหน้าประวัติศาสตร์ว่า  ภาษาอังกฤษ วิธีการพูด

นายลีกวนยู “ลี กวน ยู” (Lee Kuan Ye

นายลีกวนยู
“ลี กวน ยู” (Lee Kuan Yew) ถูกบันทึกในหน้าประวัติศาสตร์ว่า เขาคือผู้กุมอำนาจบริหารของ สิงคโปร์มายาวนายถึง 31 ปี ชาวสิงคโปร์ไม่เคยลืมว่า อดีตผู้นำประเทศผู้นี้คือผู้นำพาให้สิงคโปร์ก้าวล้ำ พัฒนาประเทศอย่างก้าวกระโดดที่มีความร่ำรวยมากที่สุดอีกแห่งหนึ่งของโลกในยุคที่ลีกวนยูบริหาร ประเทศภายใต้ตำแหน่งนายกรัฐมนตรี แม้จะเคยมีคนตราหน้าว่าเขาคือนักเผด็จการตัวจริงใน ระบอบประชาธิปไตยก็ตาม
ลีกวนยูมีเชื้อสายจีนแคะที่บรรพบุรุษอพยพมาจากมณฑลฮกเกี้ยนใน จีน แผ่นดินใหญ่ เขาเกิดในสิงคโปร์เมื่อวันที่ 16 กันยายน พ.ศ. 2466 ในยุคที่สิงคโปร์เป็นหนึ่งในประเทศอาณานิคม ของอังกฤษ และได้เข้าศึกษาที่ “Raffles College” ซึ่งเป็นวิทยาลัยที่มีชื่อเสียงที่สุดใน “บริติส มาลายา” ของสิงคโปร์ ทำให้เขาได้รับการปลูกฝังและมีแนวความคิดตามแบบชาวตะวันกตมาตั้งแต่เด็ก
การเข้าศึกษาในวิทยาลัยแห่งนี้ทำให้ลีกวนยูได้เป็นเพื่อร่วมรุ่นกับ “ตนกู อับดุล รามาน” ซึ่งเคย ตำรงตำแหน่งนายกรัฐมนตรีของประเทศมาเลเซียในยุคก่อนหน้าที่ “ดร. มหาเธร์ โมฮัมหมัด” จะขึ้น กุมอำนาจยาวนายในมาเลเซีย
แต่แล้วชีวิตการศึกษาของลีกวนยูในวัย 19 ปีก็หยุดชะงักลงด้วยพิษสงครามโลกครั้งที่ 2 เมื่อ ญี่ปุ่นประกาศสงครามกับอังกฤษและเข้ารุกรานเพื่อยึดครองสิงคโปร์ซึ่งเป็นหนึ่งในประเทศอาณานิคมของอังกฤษเวลานั้น การที่ได้เห็นกองทัพญี่ปุ่นแข็งแกร่งและมีชัยชนะเหนืออังกฤษทำให้ลีกวนยู จุดประกายความคิดขึ้นว่า แท้จริงแล้วคนเอเชียก็ไม่ได้ด้อยไปกว่าฝรั่งผิวขาวตาน้ำข้าวจาก ซีกโลกตะวันตกเลย เขาเปลี่ยนทัศนคติจากเดิมจากที่เคยคิดว่าคนเอเชียด้วยกว่าจนถูกล่าอาณานิคม เป็นว่าเล่น เหตุการณ์ครั้งนั้นเป็นอีกหนึ่งในจังหวะชีวิตของลีกวนยูเพราะเขาเริ่มหันมาสนใจงานด้าน การเมืองและเริ่มมีแนวคิดที่จะต่อสู้เพื่ออิสรภาพ จนเมื่อสงครามจบลงลีกวนยูจึงได้เดินทางไปศึกษา ด้านกฏหมายที่ “มหาวิทยาลัยเคมบริดจ์” ในประเทศอังกฤษ และได้พบกับ “กว่าก๊อกชู” ซึ่งเดินทาง มาเรียนกฎหมายที่มหาวิทยาลัยแห่งนี้เช่นกันก่อนจะแต่งงานกันในเวลาต่อมา
ความคิดเรื่องการต่อสู้เพื่ออิสระภาพของลีกวนยูคุกรุ่นขึ้นเมื่อ “ชาวมาลายัน” ส่วนใหญ่เริ่มตีแผ่ ถึงความไม่พอใจในการปกครองประเทศอาณานิคมของอังกฤษ เขาจึงตัดสินใจเข้าร่วมใน Malayans Forum เพื่อมีบทบาทในการตอบโต้กับประเทศอังกฤษเพ่อการเป็นอิสระจากอาณานิคมครั้งนี้
ลีกวนยูกลับมายังสิงคโปร์ในปี พ.ศ. 2493 และตัดสินใจตั้ง “พรรคกิจประชาชน” ในปี พ.ศ. 2497 โดยชนะการเลือกตั้งครั้งแรกในปี พ.ศ. 2498 ก่อนที่จะได้รับเลือกตั้งให้เป็นนายกรัฐมนตรีของ สิงคโปร์ในปี พ.ศ. 2502 ขณะนั้นเขามีอายุเพียง 36 ปีเท่านั้น หลังจากมาเลเซียได้อิสรภาพจากการเป็น อาณานิคมของอังกฤษในปี พ.ศ. 2504 ลีกวนยูจึงหันมาเจรจากับเพื่อนเก่าในวัยเรียนอย่าง ตนกู อับตุล รามาน เพื่อต้องการอิสรภาพนี้เช่นเดียวกัน โดยมีแนวความคิดร่วมกันว่าจะรวมสิงคโปร์เข้ากับมาเลเซีย ให้เป็นอันหนึ่งอันเดียวกัน เพราะเล็งเห็นว่าสิงคโปร์นั้นไม่มีทรัพยากรธรรมชาติที่จะเกื้อหนุนให้เกิด การพัฒนาตนเองไปสู่การเป็นประเทศที่พร้อมสมบูรณ์ในทุก ๆ ด้านได้ แนวความคิดนี้สำเร็จในปี พ.ศ. 2505 แต่แล้ว 2 ปีให้หลังก็ถูกต่อต้านจากชาวมาเลเซียที่ไม่ต้องการให้ชาวสิงคโปร์ซึ่งมีวัฒนธรรมที่ แตกต่างจากมาเลเซียนั้นเข้ามาอยู่ร่วมกับพวกตน ในขณะที่ชาวสิงคโปร์ก็ไม่ได้ชอบใจนักกับ การถูกเหยียดชนชั้นจึงกลายเป็นการจลาจลครั้งใหญ่ ในที่สุดลีกวนยูก็ตัดสินใจนำสิงคโปร์แยก ออกจากมาเลเซีย และตัดสินใจประกาศอิสรภาพไม่ตกเป็นอาณานิคมของอังกฤษอีกต่อไปตั้งแต่วันที่ 9 สิงหาคม พ.ศ. 2508 เป็นต้นมา
แม้ในช่วงแรกของการบริหารประเทศภายใต้พรรคกิจประชาชนจะไม่ราบรื่นนักและมีแนวโน้มจะถูกพรรคฝ่ายตรงข้ามโค่นล้มอำนาจ แต่ลีกวนยูก็ยังสามารถพัฒนาและนำพาสิงคโปร์ให้ไต่อันดับ ความน่าเชื่อถือในทุก ๆ ด้านบนเวทีโลกได้สำเร็จ โดยเฉพาะในด้านเศรษฐกิจเขาสร้างความมั่งคั่งให้ ชาติและสร้างชีวิตความเป็นอยู่ที่ดีขึ้นให้กับประชากรชาวสิงคโปร์จนในที่สุดสิงคโปร์ก็ได้เทียบชั้น แตะระดับการเป็นหนึ่งในประเทศที่ร่ำรวยที่สุดในโลกได้สำเร็จ
ผลงานทั้งหลายรวมถึงนโยบายการบริหารประเทศของลีกวนยูทำให้เขาได้รับความเชื่อมั่นจากประชาชนให้ดำรงตำแหน่งนายกรัฐมนตรียาวนายสืบมา แม้จะมีบางเสียงกล่าวว่าการบริหารของเขา คล้ายระบอบเผด็ดการที่รัฐบาลมักจัดสรรทุกสิ่งทุกอย่างแบบเบ็ดเสร็จ อีกทั้งยังออกกฎหมายที่ เข้มงวดในการปกครองและดูแลประชาชนจนเป็นที่โจษจันไปทั่วโลกถึงความเด็ดขาดของกฎหมายในสิงคโปร์ ตั้งแต่เรื่องที่ดูเหมือนเล็กน้อยอย่างการมักง่ายทิ้งขยะเลอะเทอะก็จะถูกรัฐปรับเป็นจำนวนเงิน ที่สูงมาก ไปจนถึงเรื่องใหญ่อย่างการข้องเกี่ยวกับยาเสพติดที่ระบุโทษแขวนคอโดยไม่ต้องอุทรใด ๆ ทั้งสิ้น เช่นเดียวกับบทลงโทษของผู้ที่คดโกงและคอรัปชั่นเงินแผ่นดินก็จะถูกลากไปแขวนคอเช่นกัน
ทุกวันนี้สิงคโปร์ประสบความสำเร็จในการเป็นประเทศเล็ก ๆ ที่สร้างความน่าเชื่อถือให้กับ นานาชาติ กลายเป็นศูนย์กลางธุรกิจ ศูนย์กลางการเงินการธนาคารโลก เมืองท่าและศูนย์การพาณิชย์ ตลาดหุ้น ศูนย์การแห่งการท่องเที่ยวที่ทันสมัยในภาคพื้นเอเชีย ทั้ง ๆ ที่สิงคโปร์ไม่มีทรัพยากร ธรรมชาติใด ๆ ในกำมือเลย
จึงถือได้ว่าลีกวนยูมีความเฉียบคมในการบริหารประเทศเขาวางกลยุทธ์การศึกษาให้กับเยาวชน โดยเฉพาะที่เห็นชัดเจนคือด้านภาษา ที่ส่งเสริมทั้งภาษาจีนกลาง ภาษาอังกฤษ และภาษาอินโดนีเซีย ซึ่งเป็นประเทศที่มีความเกี่ยวข้องกับสิงคโปร์ในแง่การค้าการลงทุน ที่สำคัญคือเทคโนโลยีล้ำยุคจาก ฟากฝั่งยุโรปและอเมริกาก็ได้รับการเผยแพร่ในสิงคโปร์ จนประชากรมีความเข้าใจและใช้เทคโนโลยีกัน อย่างคุ้นเคย รวมทั้งยังไม่ลืมส่งเสริมความรู้ด้านวัฒนธรรมของรากเหง้าแห่งชนชาติบรรพบุรุษ ทั้งหมดนี้ทำให้สิงคโปร์ที่เดิมเคยเป็นประเทศที่ไม่มีอะไรเลย กลายเป็นมาเป็นหนึ่งในประเทศแถวหน้า ของโลก และแข็งแกร่งเป็นหนึ่งในประเทศกลุ่มเอเชียที่ได้รับการยอมรับของชาวโลกมาจนถึงทุกวันนี้
จาก: -
เป็น: -
ผลลัพธ์ (ภาษาอังกฤษ) 1:
Mr Lee Kuan Yew
."Lee Guan Yu" (lee kuan yew) was recorded in the pages of history. He is the executive power. Singapore is said to 31 years, Singaporeans have never forgotten that. Former leader of this country is the leading provider of innovative Singapore.Under the premiership. Although it had been branded as a tyrant, he is the real star. Democracy or
.Lee Kuan Yew is a Hakka Chinese ancestors migrated from Fujian province in mainland China, was born in Singapore on 16 SeptemberIn the 2466 Singapore is one of the British colonies, and studied at the "raffles college" which is the most prestigious college in "the Novartis Malaya" of Singapore.Enrolling in college is that Lee Kuan Yew is to contribute to the "original guru Abdul Rahman" who had been pounding the Labour Prime Minister of Malaysia before, "said Dr.Mahathir Mohammad "is the term he took power in Malaysia
.But the study of 19-year-old Lee Kuan Yew was halted by World War 2 toxin on Japan declared war against the British invasion and occupation of Singapore, one of the country to the British colonial period.That sparked the idea. Indeed, it is not inferior to Asians than Caucasian skin, the eyes of rice. Western Hemisphere it. He changed the attitude of the people of Asia, with the thought that it was colonialism play.Political ideas and begin to fight for freedom. When the war ended, Lee Kuan Yew has to study. The law. "Cambridge" in England and met "over raising taps" which sailed.The idea of ​​fighting for the freedom of the Lee Kuan Yew smoldering on "The Himalayan" mainly started unfolding. To the dissatisfaction of British colonial rule. He decided to participate in malayans forum.Lee Kuan Yew returned to Singapore in 2493 and decided to set up. "Party establishment" in 2497 by winning the first election in 2498, before being elected as prime minister of Singapore in the year2502 when he was only 36 years after Malaysia gained independence from. British colony of the year2504 Lee Kuan Yew decided to negotiate with their old friends in school and I want the freedom to Abdul Rahman scales are the same. A concept that is shared with Malaysia and Singapore. To unity.Development to be complete in every country, and this concept has been successful in MayProf.Then two years later in 2505, but was opposed by Malaysians, Singaporeans do not want the culture. Unlike Malaysia, came to live with them. While Singapore does not amuse you with.Lee Kuan Yew's Singapore decided to separate. Out of Malaysia. And the independence of the British colony, not anymore since August 9, May
2508 AD onwards.Even in the early stages of the country under the party establishment is not smooth and there are likely to be opponents topple. But Lee Kuan Yew led Singapore to develop, and it can also climbed. Credibility at all.Especially in the economic wealth creation. Nation and create a better life for the population of Singapore is Singapore compared to the class. Reaching one of the richest countries in the world have successfully
.Work will include the management and policies of the Lee Kuan Yew has earned him the confidence of the people, deriving his long tenure as prime minister. Despite some voices said his administration.Also legislation. Strict rule and care for the people around the world as a disassociation to the arbitrariness of law in Singapore.Very high to a very large and involve drugs specified penalty hanging without any gut as well as the penalties of the crooked and corrupt the earth had to be dragged to the gallows as well
.Today, Singapore has succeeded in being a small country to build credibility to become an international business hub. The Bank's financial center. Port and commercial markets.Although Singapore does not have any natural resources in a handful do
.It held that Lee Kuan Yew has honed his strategic management of international education to the youth. In particular, the language is clear. That promote both English and Mandarin Chinese Indonesians.Cutting edge of technology is important. Banks of Europe and America have been released in Singapore. Population as well as understand and use familiar technology.All of which Singapore is a country that was once nothing. Became one of the nation to the forefront of the world and is one of the strongest group that has been recognized by the world until now
.
การแปล กรุณารอสักครู่..
ผลลัพธ์ (ภาษาอังกฤษ) 2:
Mr. Likuanyu
"Lee Guan Yu" (Lee Kuan Yew) is recorded in the page history if he is to catch hold of the power management of Singapore, Mr. long to 31 years, Singapore people never forget that former leaders of this country are its founding, groundbreaking Singapore. Countries under the Prime Minister's position, although it has never been someone branded him a dictator who is really democratic,
. Lee Guan Yu Chinese Hakka natives that Hakka ancestors migrated from Fujian province in mainland China. He was born in Singapore on September 16, 1937. 2466 in Singapore as one of the countries in the era of British colonies and participated in the study, "Raffles College" which is the most famous College in "brilliant" Malaya Singapore's ... Admission in the College also puts Lee Guan Yu as a "model to its Gu Abdul Maan", which had been the country's Prime Minister bruised Malaysia project in the previous era, "Dr. The University The flea power is "Hamra long in Malaysia
. But then life is a study of the League's 19-year old Yu Guan in stopped by phitsong second world wars when Japan declared war against the English invasion and occupation to Singapore, which is one of England's colonies in the country. Spark an idea that Asian people in fact did not really go over the white surface, the spring rice from the Western hemisphere. He changed attitude from the ever think someone with Asia over until it is a scramble that play. And start with a concept that will fight for freedom until the war ended when Lee Guan Yu then traveled to study the law, "University of Cambridge" in England and met with "journey," which taps energy. Thinking about the fight for freedom of Lee Guan Yu to be pent-up "Malayan people" began to disclose most dissatisfied in country of British colonies. He decided to join the Malayans Forum Lee Guan Yu came back to Singapore on 2493 (1950) and decided to set up "public affairs party" in an election won by 2497 (1954) first time in 2498 (1955) before getting elected as the Prime Minister of Singapore in the year 1993. 2502. He is only 36 years old. After Malaysia, the freedom from the British in the year 1993. 2504 (1961) Lee Guan Yu then talks to old friends in wairian. Its Gu unfortunately Libra Raja Maan to freedom as a concept jointly that will include Singapore with Malaysia, as. Developing ourselves into a nation with integrity in every aspect. The idea was successful in recent years,RS 2505 (1962) 2 years back, but then it was opposition from the people of Malaysia, who do not want the people of Singapore, which has a culture that is different from the Malaysia came in conjunction with their. While the people of Singapore, it is not like a tourist. In the end, Lee Guan Yu had decided to bring Singapore separated from Malaysia and the independence decision does not fall as British colonies anymore since August 9 Wed.Prof. 2508 (1965).
Even during the first administration of the country under the party's activity is not smooth and is likely to be opposition parties to overthrow power. But Lee Guan Yu can still develop and lead Singapore, Lebanon, reliability in every. In particular, he created economic prosperity for the nation and create better lives for the people of Singapore, until in the end, Singapore placement. Tap the level is one of the richest countries in the world.
.Many works, including the country's policy of Lee Guan Yu, he gained confidence from the people, the Prime Minister's long term successor. Despite some siangklao that his management. Moreover, the strict legislation on public administration and governance so as to chotchan the world to Singapore in the final legislation. Very high to the big issue example involved about specific drugs penalty hanging without any internal cavity, as well as the penalties of those who cheat and legislative arms, money will be drawn to Lynch as well.
. Today, Singapore has succeeded in a small country that created the trust to become an international business center, financial center the World Bank port city and commercial center. The stock market Despite the fact that Singapore does not have the resources. Any nature in a handful!
It can be considered Lee Guan Yu is sharp in the country he put education strategies for youth. Especially noticeable is the language that promotes both Mandarin Chinese and English, Indonesia. Ultrasonic technology is important because side Mohammad era Europe and America, it has been published in Singapore until the population understand and use technology. The familiar. All of this makes the Singapore is the country that nothing becomes a country in the forefront of the world, and is one of the strongest in the country, the Asian Group recognized the people of the world until today
.
การแปล กรุณารอสักครู่..
ผลลัพธ์ (ภาษาอังกฤษ) 3:
Mr. League forest utilities
"The disturbing to Utilities" (Lee Kuan Yew) has been recorded in the history, he is the executive power of Singapore to hold on to Mr. long, up to 31 years of the Singapore never forget that this is the former leader, who brought Singapore advancedUnder the Prime Minister even though they had never been a man that he is, in fact, democracy, dictatorship
There is a league forest utilities seed Chinese ancestors migrated from the mainland China canned fish he was born in Singapore on 16 Dr..in the era of the 2466 Singapore is one of the British colonies in the country and have to learn the "Raffles College", which is the most well known College in "The British" of Singapore, and a mitre.The study in the College of forest League utility model is to share with their "brains" or better still, come to the police who had a position of Prime Minister of Malaysia in the era of the "Dr.The great module, Abraham เธร์ punches will be up to hold on to power." Mr. long in Malaysia
But the study of his life, and then the forest league at the age of 19 years, was broken down with toxic World War 2 when Japan has declared war on the British invasion and occupation to Singapore which is one of the British colonial countries time.that sparks the idea that it was indeed, Asian men are not less favorable than the guava and white rice milk from western hemisphere, he changed the attitude of the original Asia with more than I had thought that they had been a colonial that playThe city and began to have an idea that will fight for freedom until war ends when a league forest utilities so they can go to learn about the "Legal" Cambridge University in England and has been found to tap, Joshua." "More than that travelThe idea of the struggle for freedom of the volcanic forest league. When the inhabitants of the "mood" to confirm start exposes most of the discontent in the British colonial government of the country and he decided to join in Malayans Forumleague forest utilities back to Singapore in the year B.E. 2493 and decision making is "the party of the people" in the year B.E. 2497, won the first election in the year B.E. 2498 before being elected as Prime Minister of Singapore in the year B.E.2502 when he was Aged just 36 years old. After Malaysia. Freedom from the British colonial in the year B.E.2504 League forest utilities so they have turned to negotiate with an old friend at the age of four, studying in their brains, and Abram, to want to freedom, as well as a concept that will be shared as well as Singapore and Malaysia, it is the same one.The self-development into a country that has been completed in all the success in this concept.dead.2505, and then 2 years later, they are anti-from the Malaysian does not want to be the inhabitants of the Singapore, Malaysia has a culture that is different from that in conjunction with their own while in Singapore, it does not have to be pleased with.Finally, the forest was a league leading Singapore separated from Malaysia decision making decisions and freedom is not to be announced as a British colonial. On 9 August.In 2508, for example,
Even in the first part of the run the country under the ruling party of the people will not be smooth, and there is likely to be opposition party overthrow of power, but it is also possible to develop a league forest utilities and bring Singapore to climb ranks, the reliability of all.especially in the creation of wealth, economic and national life and create a better, the population of Singapore Singapore and finally touch the floor, compared to one of the richest countries in the world have successfully
his work, as well as to the policy of the League, he has been the confidence of the people, holding a position of Prime Minister, long pleadings even if there is some noise and he said that the administration.There is also a strict laws to rule over the people and to the world that it is an unwholesome to the absolute law in Singapore.A very high-up to being a big whiff of the specified drugs hang a penalty without the bowel as well as any penalties of the crooked and corrupt practices of the land had to be dragged to hang the
as well.Today Singapore has been successful in a small country, the reliability, the international business center is to become the center of the World Bank and port commercial centers stockand there are no natural resources, Singapore any
in the hands.It is considered that there is a league forest utilities, sharp in his place in the administration of education strategy, especially the youth, to see clearly the language is both a Chinese-Mandarin English and Indonesian languageThe most important is cutting edge technology from across the Europe and America had been published in Singapore until the population has a greater understanding and use of technology, a familiarAll of this, Singapore has never been the same as a country that does not have anything, it is one of the countries of the world and strength is one of the Asian countries have been accepted, and the citizen of the world to this day
การแปล กรุณารอสักครู่..
 
ภาษาอื่น ๆ
การสนับสนุนเครื่องมือแปลภาษา: คลิงออน, คลิงออน (pIqaD), จีนดั้งเดิม, ชิเชวา, ตรวจหาภาษา, ภาษากรีก, ภาษากันนาดา, ภาษากาลิเชียน, ภาษากูจาราติ, ภาษาคะตะลัน, ภาษาคาซัค, ภาษาจอร์เจีย, ภาษาจีน, ภาษาชวา, ภาษาซีบัวโน, ภาษาซุนดา, ภาษาซูลู, ภาษาญี่ปุ่น, ภาษาดัตช์, ภาษาตุรกี, ภาษาทมิฬ, ภาษานอร์เวย์, ภาษาบอสเนีย, ภาษาบัลกาเรีย, ภาษาปัญจาป, ภาษาฝรั่งเศส, ภาษาฟินแลนด์, ภาษาฟิลิปปินส์, ภาษามหารัฐ, ภาษามองโกเลีย, ภาษามัลทีส, ภาษามาซีโดเนีย, ภาษามาเลย์, ภาษาม้ง, ภาษายิดดิช, ภาษายูเครน, ภาษารัสเซีย, ภาษาละติน, ภาษาลัทเวีย, ภาษาลิทัวเนีย, ภาษาสวาฮิลี, ภาษาสวีเดน, ภาษาสเปน, ภาษาสโลวัก, ภาษาสโลเวเนีย, ภาษาอังกฤษ, ภาษาอัลบาเนีย, ภาษาอาร์เซอรืไบจัน, ภาษาอาร์เมเนีย, ภาษาอาหรับ, ภาษาอิกโบ, ภาษาอิตาลี, ภาษาอินโดนีเซี, ภาษาอุสเบกิสถาน, ภาษาอูรดูร์, ภาษาฮังกาเรียน, ภาษาฮัวซา, ภาษาฮินดู, ภาษาฮิบรู, ภาษาเกาหลี, ภาษาเขมร, ภาษาเช็ก, ภาษาเซอร์เบียน, ภาษาเซโซโท, ภาษาเดนมาร์ก, ภาษาเตลูกู, ภาษาเนปาล, ภาษาเบงกาลี, ภาษาเบลารูเชียน, ภาษาเปอร์เซีย, ภาษาเมารี, ภาษาเยอรมัน, ภาษาเวลส์, ภาษาเวียดนาม, ภาษาเอสเปอแรนโต, ภาษาเอสโทเนีย, ภาษาเฮติครีโอล, ภาษาแบ็ซค, ภาษาแมละยา-ลัม, ภาษาแอฟริกา, ภาษาโครเอเชีย, ภาษาโปรตุเกส, ภาษาโปแลนด์, ภาษาโยรูบา, ภาษาโรมาเนีย, ภาษาไทย, ภาษาไอซ์แลนดิก, ภาษาไอริช, มาลากาซี, ลาว, การแปลภาษา.

Copyright ©2017 I Love Translation. All rights reserved.

E-mail: